Natjecanje DABAR

Natjecanje DABAR je više od natjecanja, DABAR izazov! DABAR je on-line natjecanje koje potiče razvoj računalnog razmišljanja kroz rješavanje problemskih i logičkih zadataka, stvaranje strategija za analiziranje i rješavanje problema te programiranje. Natjecanje se sastoji od 12 izazovnih zadataka koje su pripremili stručnjaci iz pedesetak zemalja, a rješavaju se uz vremensko ograničenje od 40 minuta. Republika Hrvatska je od 2016. godine uključena u ovaj međunarodni projekt.

Natjecanje DABAR u našoj je školi organizirala i održala učiteljica mentorica Marija Brnatović. Natjecanje se održalo 9. i 10.studenog 2022. u učionici informatike, a sudjelovalo je 18 učenika naše škole pod mentorstvom učiteljice Brnatović. Učenici su bili raspoređeni u dvije kategorije: KILODABAR (5. i 6.r.) i MEGADABAR (7. i 8.r.).

Najbolje rezultate postigli su učenici 6.b razreda. Među 50% najboljih po rezultatima bili su učenici Neva Savić, Marko Milojković, Karlo Barbarić, Emina Pešo, Srđana Delibašić, Borna Vukobratović, Lea Marjanović, Noa Kikić i Atila Vismeg.

Prvo mjesto na razini škole osvojila je Neva Savić koja je ujedno ušla među 10% najboljih natjecatelja na državnoj razini. Neva je kao poklon za postignuti rezultat dobila znanstveni kalkulator. Nevu smo upitali kakvo je bilo njeno iskustvo na ovom natjecanju:

Natjecanje DABAR bilo mi je jako zabavno. Zadaci mi nisu bili teški, ali su bili izazovni. Trebalo mi je oko pola sata za rješavanje zadataka. Jako sam ponosna na svoj rezultat i zahvalna na nagradi koju sam dobila. Sigurno ću se prijaviti i sljedeće godine!

Čestitamo svim sudionicima ovog natjecanja, a najviše našoj Nevi i njenoj mentorici učiteljici Brnatović!


Komentiraj

Design a site like this with WordPress.com
Započnite